(360) 943-9198 info@retailassociation.org

Washington Retail Association
Board Retreat Meeting Agenda
July 10-11, 2018

Location:

Date:

Time:

Edgewater Hotel – 2411 Alaskan Way, Seattle, WA 98121-Rainier Room

July 10-11, 2018

July 10th: 1-5:10 pm & July 11th: 8:30 am-Noon

Meeting Objectives:

  • Meet with Dow Constantine, King Co Executive
  • Discussion – Public Policy Division Strategic Plan & GA Matrix
  • Discussion of Strategic Initiatives
  • Review Financial Reports
  • Rebrand Overview & Update/Rusty George Creative Team
  • Executive Session

 

Agenda details – Day 1 -July 10

I.              1:00 p.m. – 1:15 p.m. (15 min.)  –  Welcome

a. Introductions-Lowell Gordon
b. Anti-Trust Agreement *(note:  there will be non-board members in the room)
c. Retreat Agenda Overview-Renée Sunde

II.            1:15 – 1:30 p.m. (15 min.) – Seattle Overview-John Engber

III.         1:30 – 2:20 p.m. (50 min.) – Dow Constantine, King Co Exec-Lowell Gordon

a. Introductions-John Engber
b. Dow Constantine’s Remarks
c. Q&A-Dow Constantine

IV.        2:20 – 2:35 p.m. (15 min.) – Retail Industry Coalition of Seattle (RICS) Update-John Engber

V.         2:35 – 3:05 p.m. (30 min.) – Washington Policy Center Update

a. Introductions-Mark Johnson
b. Washington political landscape
c. I-1608 Government Transparency
d. Q&A-Dann Mead Smith

VI.         3:05 – 3:20 p.m. (15 min.) – Break

WRA general Members will Exit the meeting

VII.      3:20 – 4:50 (1 hr. 30 min) – Public Policy Division Strategic Plan

a. 2018 -19 Public Policy Strategic PlanGA Staff
b. Political Races/Initiatives and PAC-Mark Johnson

1. Five Things You Should Know about The Proposed Carbon Tax Initiative 
2. Secrets Of Washington’s Carbon Tax Initiative
3. PAC Report

VIII.      4:50 – 5:10 (20 min) – RASI UpdateTammie Hetrick

a. RASI Strategic Plan Timeline

 

IX.        5:10 – Wrap-up

 

Agenda details – Day 2 -July 11

I.             7:30 – 8:15 a.m. (45 min.) – Breakfast at the Edgewater Hotel

II.          8:30 – 9:00 a.m. (30 min.) – Board Business

a. Welcome-Lowell Gordon
b. Review Day’s Agenda
c. Minutes from last board meeting on March 29, 2018
d. Review of Financials-Rob Jensen

Balance Sheet
P&L

III.        9:00 – 9:30 a.m. (30 min.) – Board Membership, Matrix & Small Business Diversity

a. Recap of Eastern Washington outreachRenée Sunde
b. Board Matrix
c. Board Member Recruitment Strategy-Lowell Gordon

IV.         9:30 – 10:30 a.m. (1 hr.) – Rusty George & Rebrand Presentation

a. Process Introduction-Jim Szymanski
b. Rusty George Creative Presentation
c. Q&A-Rusty George & Team

V.       10:30 – 10:45 a.m. (15 min.) – Break

VI.    10:45 – 11:00 a.m. (15 min.) – Strategic Initiative

a. Retail Month Update-Jim Szymanski
b.
Retail Month Website

VII.    11:00 – 11:15 a.m. (15 min.) – Other Business

a. 2019 Board Retreat Location-Lowell Gordon

VIII.  11:15 – Noon (45 min.) – Executive Session-Lowell Gordon & Renée Sunde

 

Print Friendly